boxer pups  te koop

Google+                                             
 

     Boxers van Wordanis              sinds 1982

 

Home

Historie

Ter dekking

Pup Info

Contact

 

Debbie Fick boxerkennel van Wordanis

Herma met anouk van wordanis

Erik

Debbie

Herma

 

De Geschiedenis van Boxerkennel van Wordanis

  Ruim 30 jaar houden wij ,Erik en Herma Fick, en inmiddels ook onze dochter Debbie, ons bezig met het fokken, showen en werken met boxers. Onze eerste succesvolle boxer was Kim v. Worikben ,alias Kimmetje. Zij behaalde enkele kampioensschapsprijzen en had het perfekte boxerkarakter, binnen enkele weken behaalde deze uitgebalanceerde teef haar IPO certificaat. Zij zou onze stammoeder moeten worden, maar helaas Kimmetje bleek een slechte moeder die haar pups niet goed verzorgde. Daar wij er als standpunt op nahouden "wat in de natuur niet overleefd wordt bij ons ook niet groot": D.w.z. geen kunst en vliegwerk om "slechte"pups op te spenen. Dus op zoek naar een andere boxer die aan al onze hoge verwachtingen moest voldoen. Ons oog viel op Orakel v. Worikben ,een  gestroomde boxer met een zeer aansprekende stamboom, een zeer uitgebalanceerd karakter en een fantastisch exterieur, Orakel werd op haar sloffen  nederlands Kampioen. Uiteraard werd Orakel ook afgericht en behaalde cum laude haar IPO certificaat. Dus op zoek naar een geschikte partner, uiteindelijk vonden we deze in Tours in Frankrijk. Gelukkig bleek Orakel wel een goede moeder, zeven kerngezonde boxerpuppies werden geboren, die in Totaal 25 definitieve kampioenschapsprijzen behaalde, en alle IPO certificaten. Het begin van de successtory van "VAN WORDANIS BOXERS".


Gezondheid     
 Al onze pups worden in huis geboren en opgevoed , goed gesocialiseerd.  Pups worden voordat zij naar de nieuwe eigenaar gaan door de dierenarts onderzocht. Alle boxers waar wij mee fokken hebben goede heupen en een gezond hart, ze zijn hier allen officieel op onderzocht. Alleen door hier geen enkele concessie aan te doen, kun je een gezonde boxer blijven fokken.

Karakter
Liefhebbers van boxers zijn vooral liefhebbers van het karakter van dit unieke ras. Een boxer moet in onze ogen een vrije, enthousiaste, evenwichtige hond zijn. Een boxer moet  functioneren als een vriend en huisgenoot van het hele gezin. Dit betekent dat zijn karakter uitgebalanceerd moet zijn, (zodat hij ook  geschikt is als  werkhond).
Met angstige, onzekere of agressieve honden , wordt door ons niet gefokt.


Exterieur 
Alleen door te fokken met honden die voldoen aan de rasstandaard , kunnen de specifieke raseigenschappen behouden blijven. Op tentoonstellingen worden honden beoordeeld ten opzichte van de rasstandaard. Door deelname aan tentoonstellingen in heel Europa met resultaat, blijkt elke keer opnieuw, dat onze kwaliteit hoog is.
 

       

         © 2008 copyright Boxerkennel van Wordanis

 

 

boxer fokker linkedin

boxerkennel email

             

    Boxerkennel van Wordanis

 

 

Erik, Herma en Debbie Fick     Laag Werveld 4    5835 CP  Beugen .

0485 362635       /      0619474357    /      0649651803

wordanis@hetnet.nl

 

 

BOXERKENNEL heeft pups met stamboom te koop


1

1  2   3  4   5    6    7    9    1   0     1     3   11    12   13     14   15   16   17

A B C   boxer fokker